Hjortensbergskyrkan - Söndag 24 september, kl 18.00
Duo Caminar
Åsa Karlberg, flöjt 
Mårten Falk, gitarr

 

Mårten Falk och Åsa Karlberg samspelar som Duo Caminar. De har satt ihop ett mycket varierat program med musik från 1700-talet till nutid på en mängd olika instrument. Åsa spelar på fyra olika flöjter: traversflöjt, modern flöjt, altflöjt samt en nykonstruerad glissandoflöjt. Mårten spelar på ett antal historiska originalgitarrer från 1700-talet och framåt.
Repertoaren består av bl a Bach, Giuliani, Piazzolla, von Koch och Monnakgotla.

 
Åsa Karlberg är en mångsidig kammarmusiker med en fot i Scenkonst Sörmland och den andra i frilanslivet som t.ex. med orkestern Rebaroque, på Drottning­holms­teatern, med duo Nimm, i improvisationsgruppen Grass/Karlberg och med den genreöverskridande trio Angels. Hennes nyfikenhet resulterar i ständigt nya kontakter och på senare tid i egna kompositioner. Åsa har också en gedigen erfarenhet som scenisk musiker och är mycket intresserad av publikmötets möjligheter.  
 
Mårten Falk är utbildad vid konservatoriet École normale de musique de Paris där han hade Alberto Ponce som lärare. Han har även studerat komposition för Sven-David Sandström. Mårten Falk har medverkat på många skivinspelningar och hans sju soloskivor på dB Productions har fått strålande recensioner över hela världen. Många tonsättare har tillägnat honom sina verk och han har uruppfört över 100 nya stycken av tonsättare från Sverige, Italien, Japan, Chile, Kirgizistan och Kanada.
 
Han har samarbetat med många av Sveriges främsta musiker och ensembler. Han har även framträtt i radio och verkat som masterclasslärare i många länder. Under sommaren 2015 sände Sveriges Radio P2 serien ”Falks Musikhistorier” innehållande åtta timmars program där Mårten Falk spelade på många olika stränginstrument och berättade om musikens historia från 1500-talet till vår egen tid.