Kommande konserter 2022

Hjortensbergskyrkan - Torsdag den 11 augusti kl 19.00
”Ung svensk Solist”

Duo Albin Uusijärvi (altfiol) – Lana Suran (piano)  
Vi är mycket stolta att få presentera två av Sveriges mest lovande unga solister. Albin Uusijärvi är född 1995 i Nyköping och har redan spelat som solist med Göteborgs Symfoniker och Edsbergs Kammarorkester. Lana Suran, född 1992, är en av de ledande skandinaviska pianisterna i sin generation.
 
Albin Uusijärvi
föddes 1995 i Nyköping. Vid 6 års ålder började han spela fiol, men bara 6 år senare bytte han till dess något större och mörkare klingande syskon – violan. Han har byggt en stark re­lation till dess unika ljud och repertoar. Kammarmusiken har blivit hans stora fokus. Albin fick 2014 polstjärnepriset och vann 2019 priset som årets bästa ungdomssolist i klassisk musik på Konserthuset i Göteborg. Albin var finalist i “Ung och Lovande” året 2021 med Duo Wallner & Uusijärvi. I början av 2022 flyttade Albin till Berlin för utbildning på prestigefyllde ”Karajan-Akademie der Berlin Philharmoniker” och därefter har Albin även börjat spela som gäst med Berliner Philharmoniker.
 

Lana Suran
Lana Suran är en av de ledande skandinaviska pianisterna i sin generation. Hon är född av rysk-kurdiska föräldrar och började sina musikstudier vid fem års ålder hos Victoria and Elena Power på Musikskolan Lilla Akademien i Stock­holm. Hon debuterade på Göteborgs Konserthus vid 8 års ålder och har sedan dess uppträtt i många
 
konsertsalar i Sverige och framträtt som konsert- och kammarmusiker i stora konsertsalar i Europa, Sydamerika och på arenor över hela USA. Hon deltog också i många europeiska festivaler där hon vann ett antal renommerade priser, bl a Verão Clássico Award (2020),  "Rose d'Anvers Prize" (2020), Mannes Steinway Award (2019) och Paskéll-priset (2015). Hon har sedan dess hyllats av kritiker för sin "unika poesi och musikaliska dramatik".