Program 2022

Tango till våren

Nyköpings Teater - Söndag 20 februari 16.00
Piazzollas sånger - en hyllning!

Sopranen Susanna Levonen och gitarristen David Härenstam presenterar
tillsammans med Nils-Erik Sparf (violin) och  Peter Fridholm  (soloflöjtist i Kungliga Hovkapellet) en oförglömlig kväll i Piazzollas fotspår, nämligen
en hyllning till den store tangomästaren Astor Piazzolla, något som SVT uppmärksammade med reportage i somras!

Hjortensbergskyrkan - Söndag 8 maj klockan 16.00
On y va! Sibelius dansar Tango

Gaianeh Pilossian (violin) – Amanda Elvin – (piano) – Anja Strautmanis (cello)

Sommar program

Hjortensbergskyrkan - Torsdag den 11 augusti kl 19.00
”Ung svensk Solist”
Duo Albin Uusijärvi (viola)  +  Lana Suran (piano)
Vi är mycket stolta att få presentera en av Sveriges mest lovande solister. Albin Uusijärvi är född 1995 i Nyköping och har redan spelat som solist med Göteborgs Symfoniker och Edsbergs Kammarorkester.

Hjortensbergskyrkan - Söndag den 28 augusti kl 16.00
Bashar Sharifa
Bashar Sharifa – cello, Örjan Carlsson, trummor, Marcus Utbult – kontrabas. Fredrik Hamra – trummor. Det är ovanligt att höra en cellist blanda västerländsk klassisk musik med arabisk-, jazz-, fusion- och latinmusik. Men för Bashar Sharifa, född i syriska Aleppo är det en självklarhet.

Hjortensbergskyrkan - Torsdag 8 september kl 19.00
Pianokvartett med sång

Arvid Eriksson (baryton). Kvartett: André Kaufman (violin), Märta Eriksson (viola), Maja Molander (cello) och Karin Birgersson (piano).
Musik av F. Bridge. B. Britten. G. Mahler. P. Hindemith: Violasonat nr. 2 (op. 25).
Samt G. Mahler: Rückert-Lieder i arr. för sång och pianokvartett

Jubileumskonserter

Culturum - Söndagen 9 oktober, kl 16.00
Duo Julia & Theo – Vinnare av ”Ung och Lovande 2021)

Theo Hillborg, saxofon och Julia Isaksson, piano träffade varandra 2017, under studietiden vid Royal Academy of Music i London. Duon är vinnare av av 2021 års final av Ung & Lovande. De hann redan utveckla en stor repertoar och framträde både i Storbritannien och i Sverige. I repertoaren strävar de efter att tänka outside the box. Duon blandar ofta genrer som folkmusik, jazz, klassisk och modern musik.

Culturum - Söndag 16 oktober 16.00
Lövstabruks Kammarsolister - Stråkkvintett

Philip Zuckerman, Linnea Andersson Meilink, Riikka Repo, Antonio Hallongren, Thomas Rudberg
Program. Sjostakovitj pianokvintett i g-moll op. 57;
Dvoraks pianokvintett i A-dur op. 81.

BILjetter

Pris: 250 kr.
Medlemmar i Föreningen: 200 kr.
Skolungdom gratis.

För konserter på Culturum och Nyköpings teater
tillkommer 25 kr service-avgift.
OBS: Förbokning endast via  Nyköpings kommun.

https://www. nykopingsguiden.se/evenemang

Förköp övriga konserter:
via Swish: 123 545 5183

Biljettköp vid entrén via Swish eller kontant.

Bli medlem i Nyköpings Kammarmusikförening
Medlemsavgift 2021: 100 SEK