Kommande konserter 2022

Nyköpings Teater – Söndag, 20 februari 16.00
Piazzollas sånger - en hyllning!

Astor Piazzolla, en kompositör och bandoneonist verkligen värd att fira! Han förändrade inte bara en hel genre utan spred också sin version av tangon över hela världen och in i de musikaliska finrummen. Musikaliskt knöt argentinaren Piazzolla från och med 1950-talet an till såväl jazz som den tidens konstmusik och lämnade därmed den traditionella tangon till förmån för den nya stil som kom att benämnas tango nuevo.
Susanna Levonen & gitarristen David Härenstam med ett passionerat intresse för tangon möter en av landets mest framstående violinister, Nils-Erik Sparf samt Kungliga Hovkapellets soloflöjtis Peter Fridholm! Det blir en konsert helt i Piazzollas fotspår!

Susanna Levonen (sopran)
är född i Tammerfors och har studerat i både Sverige och Finland. Hon hör till den fasta ensemblen vid Norrlandsoperan, men har även sjungit vid Malmö Opera, Folkoperan, Göteborgsoperan och har gästat orkestrar och operahus i bl a Tyskland, Österrike, Belgien och Uruguay. Hon har prisats för starka rollporträtt såsom Salome, Carmen, Marie i Wozzeck, Amneris i Aida och Eboli i Don Carlo. För sin Sieglinde i Valkyrian på Wermland Opera nominerades hon till Årets sångerska av Opernwelt.

David Härenstam (gitarr)
har efter att ha avslutat sina högre musikerstudier med en Advanced Diploma för Professor John Mills vid Royal Welsh College of Music and Drama, medverkat på många CD, radio och TV inspelningar. Han har turnerat i Europa, Kina och Australien som solist och i olika ensembler. Musik som sträcker från Argentinsk tango och klassisk musik till improvisationer med egna ”David Härenstam Trio”. David har också spelat in sju skivor i eget namn som prisats av internationell press.

Peter Fridholm (flöjt)
Innehar för närvarande tjänsten som soloflöjtist i Kungliga Hovkapellet. Han var soloflöjtist även vid bl a Norrköpings Symfoniorkester och Sveriges Radio symfoni­orkester. Peter utbildades vid musikhögskolorna i Malmö och Stockholm och deltog bl a i Master Classes för Andrea Blau och William Bennet. Han var 2000 ”Artist i Residence” vid Centre of Fine Arts våren 2000.  Han medverkade tillsammans med den rumänske pianisten Andrej Rares Saghin vid en kammarmusikfestival i Rom 2002.

Nils-Erik Sparf (violin)
Han har varit konsertmästare i Kungliga Hovkapellet och 1: e konsertmästare i Kgl Filharmoniska Orkestern i Stockholm innan han blev en av tre konsertmästare i Uppsala Kammarorkester och i Uppsala Kammarsolister. Han är även primarie i Drottningholms Barockensemble och konsertmästare i Stockholms Sinfonietta. Nils-Erik Sparf är verksam som solist och kammarmusiker över hela världen och finns representerad på ett stort antal grammofoninspelningar. I januari 2004 erhöll Nils-Erik Sparf medaljen ”Litteris et Artibus” av kung Carl XVI Gustaf.

Libertango Arr: David Härenstam
Los pájaros perdidos  - Arr: David Härenstam