Söndag den 23 augusti 2020, kl 18.00 - hjortensbergskyrkan

Dan Laurin
har tillhört den internationella musikvärlden sedan debuten 1982. De många turnéerna har befäst Dans renommé som en av vår tids ledande konstnärer på sitt instrument. Mer än 30 CD-produktioner ha ytterligare bidragit till att etablera honom som en artist med stor repertoarbredd. Förutom en Grammy har Dan även mottagit ett antal fina priser bland annat "Litteris et Artibus" av kung Carl XVI Gustaf. Dan Laurin är professor i blockflöjtspel och undervisar vid Trinity College i London samt vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Dan Laurin har en rikhaltig repertoar som sträcker sig från medeltida danser med balkaninspirerad improvisation via högbarockens finlir och finess fram till dagens krävande intellektuella musik mellan frijazz och komponerad konstmusik. Med stor integritet och mod har Dan hävdat sitt instruments klangliga möjligheter och hans nyanserade uttryck och utmanande spelstil har inspirerat dagens kompositörer att skriva musik till honom. För sina tolkningar av nutida musik har Dan bl.a. tilldelats Svenska Tonsättareföreningens Interpretpris. Han spelar ibland även på en nyutvecklad blockflöjt vars stora klang är tänkt att matcha en modern symfoniorkester.

Anna Paradiso
Född i Bari (Italien) och bosatt i Sverige sedan 2006, har Anna under dem senaste åren etablerat sig som en cembalist med ett eget uttryck. Internationell press kallar henne för "astonishing musician" (USA), "elegant, beguiling, exciting" (UK) med "authentic baroque phrasing" (Spanien), "en förnämlig musiker, som med temperament och inlevelse får musiken att leva och blomma utan att bli det minsta manierad" (Kammarmusik nytt, Sverige).
Med en akademisk utbildning i båda musik och litteratur och efter en karriär som fil dr i klassisk filologi, har hon satsat fulltid på musiken, med konserter i många länder i Europa, USA, Japan, Taiwan och Hong-Kong. Hon har spelat in fler än tio skivor för det internationella skivbolaget BIS och flera är på väg. Hennes soloinspelning av Johan Helmich Romans samlade klaververk med cembalo och klavikord belönades bl. annat med "American Record Guide Critics Choice 2016". Tillsammans med sin man Dan Laurin, har hon en duo som spelar över hela världen och som spelar in skivor regelbundet. Anna har dessutom samarbetat med många av de ledande skandinaviska orkestrar, som Drottningholm Barockensemble, Rebaroque, Copenhagen Soloists, etc. Hon har även spelat som solist med Hong Kong Sinfonietta, Philarmonia Moment Musical (Taipei), med fl.

I konserten sammanförs barockmusik med musik av senare tonsättare:

Olof Åhlström (1756-1835):  Ur ”Musikaliskt Tidsfördrif” Ouverturen utur Zauberflöjten
Pietro Domenico Paradisi (1707-91): Sonata nr. 6 för cembalo
Johan Helmich Roman (1694 – 1758): Sonata för blockflöjt och basso continuo nr. 6
Ludwig van Beethoven (1770-1827): Sonat för cembalo
Leonardo Leo (1694-1744): Sonat i d-moll för blockflöjt och basso continuo
Herbert Murrill (1909-52):  Sonat för altblockflöjt och cembalo (1951)
Olof Åhlström (1756-1835): En svit ur ”Traditioner af Swenska Folkdansar (1814-15
)