Artister

CoMa-kvartetten:
CoMa-kvartetten (Copenhagen-Malmö) består av fyra musiker från Öresundsregionen som har specialiserat sig på att spela stråkkvartett på autentiska instrument, d.v.s. instrument som liknar och låter som de komponisten hade tänkt. CoMa har spelat över 60 konserter i Danmark och Sverige.

CoMa-kvartetten består av följande musiker:

Fredrik From (1. violin) är internationell solist och konsertmästare i flera väletablerade ensembler som Concerto Copenhagen och Göteborg Barock och spelar även med Kore (Polen) och Drottningholms Teaterorkester.

Julia Dagerfelt (2. violin) spelar med barockensembler som Göteborg Barock, Ensemble Zimmermann, Les Ambassadeurs, Karlsson Barock och Concerto Copenhagen.

Rastko Roknic (viola) spelar i flere barockensembler i Danmark och Sverige som Concerto Copenhagen, Enghave Barok, Holmens Barokensemble, Ensemble Zimmermann och Höör barock.

Kjeld Lybecker Steffensen (cello) är medgrundare av barockensemblen Originalerne.org, och spelar dessutom i ensembler som Trinitatis Barok og Enghave Barok.

 

Julia Dagerfelt
Julia Dagerfelt - barockviolin, är uppvuxen i Nyköping och har rötterna i Nyköpings Musikskola och spelade även i Nyköpings Filharmoniska Sällskapet, innan hon vidareutbildade sig till yrkesmusiker på Musikhögskolan i Stockholm.
Julia bor i Malmö, är nu verksam som frilansande musiker, och spelar med ensembler som Göteborg Barock, Ensemble Zimmermann, Concerto Copenhagen, Copenhagen Soloists, Karlsson Barock och stråkkvartetten CoMa. Julia har 2017 fått ett Stipendium ur Barbro och Lars Ramquists stipendiefond för arriverade musiker med rötter i Nyköping.